Podzielcie się chwilą spokoju i wzruszeń z najbliższymi, delektując się wykwintnymi potrawami przy stoliku ozdobionym świątecznym blaskiem.
Jak co roku nie zabraknie też pięknej muzyki na żywo oraz atrakcji dla dzieci!
Świąteczny bufet:
BUFET CIEPŁY:
- Barszcz wegański na domowym zakwasie buraczanym, uszka z kapustą i grzybami
- Consommé z leśnych grzybów, olej rozmarynowy, spatzle ziołowe
- Sandacz smażony beztłuszczowo, kremowy sos estragonowy, płynne jajko przepiórcze
- Smażony filet z karpia z cynamonem, cebula lyonnaise
- Bigos wegetariański z boczniakami, suszonymi grzybami, suszoną śliwką i czerwonym winem
- Domowe pierogi z kapustą i grzybami, szalotka confit, palone masło
- Domowe pierogi z siekanym szczupakiem sos z białego wina, kruszone orzechy
- Łazanki z kapustą z grzybami i makiem
- Ziemniaki duchesse
- Selekcja pieczonych warzyw w miodzie i przyprawach korzennych
DANIE DZIECIĘCE:
- Bezglutenowe paluszki z polędwicy dorsza
- Kremowe purée ziemniaczane
BUFET ZIMNY:
- Sałatka z pieczonych warzyw okopowych, majonez z musztardą francuską, chiffonade z natki pietruszki
- Matjas marynowany w jabłku, blanszowana cebula, lokalny crème fraîche
- Śledź w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno, domowe ogórki chilli, mięt
- Wędzone śledzie, pikantny sos z pomidorów, piklowane szalotki
- Sałatka z plastrami podwędzanej kaczki, piklowane wiśnie, palone warzywa
- Wieprzowina w czerwonym winie à la chaud-froid
- Smażona polędwica z dorsza, tradycyjny sos grecki, parmezan
- Bufet sałatkowy: selekcja sałat, musztardowy vinaigraitte , pomidory cherry, kompresowany ogórek, blanszowana cebulka, papryka lozenge, kukurydza, czerwona fasola, cieciorka gotowana, plastry czosnku confit, piklowane ogórki, selekcja bakalii, kurczak, szarpany pstrąg wędzony
DESERY:
- Tradycyjny makowiec świąteczny
- Sernik z czekoladą i cynamonem
- Parfait z czekolady, orzechowe financier, glazura kakao, kandyzowana pomarańcza
- Pate choux, pistacjowy frangipane, orzech laskowy, sól morska
Selekcja owoców filetowanych
- Tradycyjny kompot z suszu
Danie specjalne serwowane przez Szefa Kuchni
- Pieczony udziec cielęcy w sosie z musztardy pełnoziarnistej z estragonem
Rezerwacje:
tel.: 600-554-319
e-mail: [email protected]
Data:
sobota, 24.12.2022, 17:00
Wykonawca / Organizator:
Sheraton Poznan Hotel – Restauracja Rynek
Lokalizacja:
Sheraton Hotel Poznań
ul. Bukowska 3/9
60-809 Poznań
Bilety:
Cena od os. - 399 PLN
Dzieci 6-12 - 199 PLN
Dzieci 0-5 lat - 0 PLN