Uczestnicy dowiedzą się m.in. co ma wpływ na charakter i jakość wina, jakie są jego najważniejsze cechy, jak wybierać wina i jak odczytywać etykiety win z różnych krajów, poznają techniki degustacyjne pozwalające opisać właściwości wina, nauczą się rozpoznawać wybrane aromaty. Będą również testować i oceniać 6 typowych win (musujące, białe lekkie, białe beczkowane, czerwone lekkie i pełne oraz słodkie).
Tomasz Kramer – sommelier z kilkunastoletnim doświadczeniem. Pracował w sieci Accor oraz Wine Bar Mielżyński. Jest członkiem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, aktywnie wspiera i promuje polskie wina. Obecnie pracuje w SPOT., gdzie na co dzień poleca gościom wina z selekcji wyróżnionej przez Magazyn Wino w latach 2013-2018 oraz Gran Prix 2014 i 2017.
Zapisy na warsztaty i więcej informacji: 19.03 – 2.04 i 3.04
Data:
wtorek, 02.04.2019 - środa, 03.04.2019
Godzina 18:00
Wykonawca / Organizator:
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT.
Lokalizacja:
SPOT.
ul. Dolna Wilda 87
61-501 Poznań
Bilety:
Cena - 170 PLN