Bartłomiej Wrzesiński – sushi master – pokaże i nauczy jak zrobić podstawowe rodzaje sushi: maki oraz nigiri. Dowiecie się jak prawidłowo przygotować składniki, usmażyć tamago, pokroić nori i zwinąć sushi, do którego zostanie podane klasyczne śliwkowe wino. Jest to doskonała okazja zarówno do zdobycia doświadczenia kulinarnego jak również wiedzy o historii powstawania sushi.
Każdy uczestnik przygotuje:
- Maki z łososiem,
- California maki z paluszkiem krabowym,
- Maki w płatku omletowym z krewetką,
- Nigiri z łososiem,
- Hosomaki z rybą.
Zapisy na warsztaty i więcej informacji:
Bartłomiej Wrzesiński – sushi master, który swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 roku w pierwszym w Poznaniu sushi barze SAKANA. Zdobyte doświadczenie wykorzystywał później w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei i wielu innych, które często pomagał tworzyć. Od 10 lat prowadzi warsztaty, na których setki osób zaraził swoją pasją i zachęcił do samodzielnego przygotowywania sushi w domu. Lubi kuchnię fusion, eksperymenty kulinarne, reinterpretacje sushi, odkrywa nowe połączenia smaków korzystając często z sezonowych i lokalnych produktów.
Data:
sobota, 25.05.2019, 10:00
Wykonawca / Organizator:
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT.
Lokalizacja:
SPOT.
ul. Dolna Wilda 87
61-501 Poznań
Bilety:
Cena - 170 PLN