Na warsztatach przygotujemy:
- dania makaronowe:
- tortelli z nadzieniem z botwiny i ricotty
- cannelloni z nadzieniem z wołowiny i ricotty w sosie pomidorowym
- lasagne wegetariańska, z cukinią, bakłażanem i beszamelem
- makarony jajeczne: farfalle, corzetti, papardelle
- makarony bezjajeczne: orecchiette, trofie, cavatelli
sosy:
- bolognese
- pesto rosso z suszonych pomidorów
- pesto z orzechów włoskich z majerankiem
- sos z zieloną fasolką szparagową, szparagami, grzybami i chrupiącą pancettą
- sos z świeżym majerankiem, pinii, czosnek
- sos z brokułami gotowane na parze w lekko palonym maśle z cytryną, chilli i czosnkiem, podawany z pecorino
- tarta pastiera napoletana z filini
Zapisy na warsztaty i więcej informacji:
[contact-form-7 id=”19779″ title=”SPOT – Walentynki”]
Maja Skorupska – pasjonatka doskonałego jedzenia w wersji slow food, w wydaniu prostymi i na co dzień. Autorka bloga kulinarnego www.majaskorupska.blogspot.com, laureatka wielu konkursów kulianarnych, lektor języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych. Uwielbia kuchnię włoską, ale czerpie, co najlepsze z różnych kuchni całego świata.
Data:
piątek, 31.05.2019, 18:00
Wykonawca / Organizator:
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT
Lokalizacja:
SPOT.
ul. Dolna Wilda 87
61-501 Poznań
Bilety:
Cena - 170 PLN