Podczas warsztatu dowiecie się:
- jak szybko i łatwo ją zaparzyć
- nietypowe zastosowania matchy
- jak wybrać matchę dostosowaną do swoich potrzeb
- jak jest uprawiana herbata matcha
- z jakich właściwości słynie matcha Podczas warsztatów wykorzystane zostaną trzy rodzaje organicznej japońskiej matchy.
Moya Matcha to polsko-japońska marka organicznych japońskich herbat założona w 2015 roku przez Hitomi Saito.
Hitomi wychowana w Japonii, a wykształcona na szefa kuchni w Paryżu w słynnej szkole Le Cordon Bleu za cel przyjęła sobie popularyzację prozdrowotnych właściwości matchy i zastosowania tej herbaty w kuchni europejskiej. Związki rodzinne z Polską wprowadziły Hitomi w zupełnie nowy mikrokosmos smaków i pozwoliły rozwinąć repertuar własnego atelier o unikatowe zestawienia motywów japońskich, francuskich i polskich.
Obecnie wśród produktów znajdują się organiczna matcha, zielone herbaty liściaste, ceramika współtworzona z polskimi twórcami według japońskich receptur, a także akcesoria do parzenia herbaty.
Godzina: grupy o 16.00/16.30/17.00
Miejsce: Sala Warsztatowa, Pawilon Edukacyjno – Dydaktyczny, Ogród Botaniczny UAM w Poznaniu
Grupa: 3 grupy po 10 osób
Zapisy & informacja: [email protected];
wpłata na nr konta: 79114020040000320278879081
STOWARZYSZENIE KLUB HERBATY ZAPARZAJ, ul. Kadłubka 3/10, 60-548 Poznań, w tytule: warsztaty – Matcha
Data:
sobota, 07.09.2019, 16:00
Wykonawca / Organizator:
Moya Matcha
Lokalizacja:
Ogród Botaniczny Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
ul. Dąbrowskiego 165
60-594 Poznań
Bilety:
Cena / os - 10 PLN