Druga wersja warsztatów kuchni włoskiej. Tym razem wraz z Mają Skorupską przygotujecie:
Bruschette – grzankę z:
- pesto z bazylii i szpinaku
- bakłażanem i miętą
Ravioli – pierożki z:
- ricottą i szpinakiem
- kozim serem i miętą
Piadine – pszenny placek z:
- rukolą, ricottą i prosciutto
- mozarella Buffalo, bazylią i pomidorem
Sałatkę ze szpinaku z truskawkami, kozim serem i dressingiem makowym
Tartę z borówkami i mascarpone
Toskańskie ciastka cantuccini
Maja Skorupska – pasjonatka doskonałego jedzenia w wersji slow food, w wydaniu prostymi i na co dzień. Autorka bloga kulinarnego www.majaskorupska.blogspot.com, laureatka wielu konkursów kulinarnych, lektorka języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych. Uwielbia kuchnię włoską, ale czerpie, co najlepsze z różnych kuchni całego świata.
Zapisy na warsztaty i więcej informacji:
Data:
niedziela, 26.05.2019, 15:00
Wykonawca / Organizator:
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT.
Lokalizacja:
SPOT.
ul. Dolna Wilda 87
61-501 Poznań
Bilety:
Cena - 170 PLN