Tematem przewodnim będą dania Wielkanocne i tradycyjne smaki z roślinnych składników!
Na warsztatach wspólnie wykonamy:
Cytrusową paschę
Ćwikłę z pieczonych buraków
Paszteciki z soczewicy z chrzanową skorupką
Zielony tofurnik wielkanocny
Barszcz biały z „jajecznymi” kulkami
Wiosenny sos chrzanowy
Mazurek z kremem czekoladowo – daktylowym
Wielkanocną babkę cytrynową
Wielkanocne galaretki warzywne
Zapisy na warsztaty 6.04 godz. 11:00 – 14:00 lub 15:00 – 18:00 i więcej informacji:
[contact-form-7 id=”19779″ title=”SPOT – Walentynki”]
Paweł Ochman – naukowiec, weganin od 27 lat, dla którego gotowanie to żywioł, a kuchnia to miejsce odpoczynku. Autor popularego bloga weganon.pl oraz książki „Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału”. Miłośnik cukiernictwa i smaków kuchni naszych mam i babć, który potrafi przekonać wyjątkowym smakiem roślinnych dań nawet najbardziej zagorzałych przeciwników.
Data:
sobota, 06.04.2019, 11:00
Wykonawca / Organizator:
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT.
Lokalizacja:
SPOT.
ul. Dolna Wilda 87
61-501 Poznań
Bilety:
Cena - 190 PLN