Razem z Sandrą Sowińską przeniesiemy się w świat oryginalnych dań i aromatów prosto z Tajlandii.
Na warsztatach wspólnie z Sandrą przygotujemy:
- Tom Yum Goong – ostro-kwaśną zupę z trawą cytrynową i krewetkami
- Thai fried chicken – smażonego w głębokim tłuszczu chrupiącego kurczaka z sosem sweet chili (który również zrobimy)
- Som tum – papaya salad (z kalarepy)
- Gai pad med mamuang himapan – kurczaka z prażonymi orzeszkami nerkowca
- Red curry – czerwone curry z kaczką i ananasem
- Laab – sałatkę z mielonej wieprzowiny z miętą i prażonym ryżem
- Pudding z tapioki z mango i mlekiem kokosowym
Sandra Sowińska – pasjonatka dobrego smaku i autentyczności w gotowaniu. Gotuje od kiedy pamięta, wychowała się w kuchni, w restauracji rodziców. Podróżuje po całym świecie, jednak największą miłością darzy Azję, gdzie poznawała sekrety kuchni Tajlandii, Wietnamu, Japonii, Korei i Filipin. Fotografka dziecięca w dzieciakislodziaki.pl. Poza kuchnią, fotografią i podróżami, trenuje crossfit, tańczy latino i nałogowo czyta dobre książki. Zdjęcia z jej kulinarnych podróży możecie śledzić na instagramie – thai_dragon_lover.
Zapisy na warsztaty i więcej informacji:
Data:
wtorek, 21.05.2019 - środa, 22.05.2019
Godzina 18:00
Wykonawca / Organizator:
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT.
Lokalizacja:
SPOT.
ul. Dolna Wilda 87
61-501 Poznań
Bilety:
Cena - 170 PLN