Warsztaty odbywają się w języku angielskim. Ashmeet, pochodzący z Delhi, zdradzi sekrety przygotowania tradycyjnego indyjskiego curry. Przygotujemy wersje klasyczne, jak również wegetariańskie i wegańskie.
Na warsztatach wspólnie przygotujemy:
- Butter Chicken – kurczak w maślanym sosie
- Veg kofta – curry z wegetariańskimi klopsikami
- Daal Fry – curry z soczewicy
- Baingan ka bharta – pikantne curry z bakłażana
- Matar paneer – curry z indyjskim serem paneer
- Seekh kebab – podłużne kotlety z jagnięciny
- Dwa rodzaje ryżu
- Roti – indyjski chlebek
Ashmeet Singh – pasjonat jedzenia, miłośnik kuchni indyjskiej. Początkowo jej sekrety odkrywała przed nim mama serwując tradycyjne dania w domu rodzinnym w Delhi. W 2012 rozpoczął podróż po Europie i zaczął samodzielnie przygotowywać specjały rodzimej kuchni dla siebie oraz przyjaciół. Uwielbia domowe jedzenie i nie wyobraża sobie życia bez kuminu.
Zapisy na warsztaty i więcej informacji:
Data:
wtorek, 28.05.2019, 18:00
Wykonawca / Organizator:
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT.
Lokalizacja:
SPOT.
ul. Dolna Wilda 87
61-501 Poznań
Bilety:
Cena - 190 PLN