Cechuje się zdrowymi i prostymi daniami, które zaspokoją najbardziej wyszukane podniebienia. Podczas warsztatów kulinarnych opierać się będziemy na tradycyjnych produktach greckich.
Razem z Mają przygotujemy:
- mousakę – zapiekankę z warstw bakłażana, ziemniaków i mięsa
- tyropitaki – pierożki z ciasta filo z nadzieniem z fety i szpinaku
- souvlaki wieprzowe – szaszłyki z pieczoną papryką
- baklavę – ciasto filo przekładane orzechami i syropem
- bougatsę – deser z ciasta filo z kremem żółtkowym
- tradycyjny chlebek grecki – pitę
- tzatziki – dip z jogurtu i zielonego ogórka
- grecki ser haloumi pieczony na chlebie pita z pomidorami
- horiatiki – sałatkę grecką
Maja Skorupska – pasjonatka doskonałego jedzenia w wersji slow food, w wydaniu prostymi i na co dzień. Autorka bloga kulinarnego www.majaskorupska.blogspot.com, laureatka wielu konkursów kulinarnych, lektor języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską, ale czerpie, co najlepsze z różnych kuchni całego świata.
Zapisy na warsztaty i więcej informacji:
Data:
czwartek, 09.05.2019, 18:00
Wykonawca / Organizator:
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT.
Lokalizacja:
SPOT.
ul. Dolna Wilda 87
61-501 Poznań
Bilety:
Cena - 170 PLN