Wspólnie przeniesiemy się w świat oryginalnych azjatyckich dań i aromatów.
Na warsztatach wspólnie z Sandrą przygotujemy:
- Moo Manao – sałatka z blanszowaną wieprzowiną
- Pad Thai – tajski, smażony makaron z woka
- Banh Mi – bagietka z wieprzowiną, majonezem kolendrowym i pate z kurzych wątróbek
- Mango sticky rice – słynny deser z mlekiem kokosowym i mango
- Boczek w sosie gochujang
- Moo Satay, sos orzechowy, pikle
- Massaman Curry – tajskie curry z kurczakiem i ziemniakami na mleku kokosowym
- Khao pad – smażony tajski ryż
Zapisy na warsztaty i więcej informacji:
Warsztaty:
19 maja o godz. 11:00
29 maja o godz. 18:00
16 czerwca godz. 11:00
[contact-form-7 id=”19779″ title=”SPOT – Walentynki”]
Sandra Sowińska – pasjonatka dobrego smaku i autentyczności w gotowaniu. Gotuje od kiedy pamięta, wychowała się w kuchni, w restauracji rodziców. Podróżuje po całym świecie, jednak największą miłością darzy Azję, gdzie poznawała sekrety kuchni Tajlandii, Wietnamu, Japonii, Korei i Filipin. Fotografka dziecięca w dzieciakislodziaki.pl. Poza kuchnią, fotografią i podróżami, trenuje crossfit, tańczy latino i nałogowo czyta dobre książki. Zdjęcia z jej kulinarnych podróży możecie śledzić na instagramie – thai_dragon_lover.
Data:
niedziela, 19.05.2019 - niedziela, 16.06.2019
Godzina 11:00
Wykonawca / Organizator:
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT.
Lokalizacja:
SPOT.
ul. Dolna Wilda 87
61-501 Poznań
Bilety:
Cena - 170 PLN