Podczas warsztatów dowiemy się jak powstaje zakwas, zobaczymy chleb w 3 etapach wyrastania ciasta a także upieczemy go, tak jak i bułeczki czy chałki. Po zakończeniu pracy każdy uczestnik dostanie słoik zakwasu do domu.
Podczas warsztatów wspólnie przygotujemy:
- Chleb żytni na zakwasie
- Chleb pszenno-żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
- Chleb żytnio-pszenny na zakwasie z dodatkiem drożdży
- Ekspresowe bułeczki drożdżowe
- Chałkę
- Masło pietruszkowo-czosnkowe
- Paprykarz jaglany
- Pastę z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami
Iwona Zeidler – autorka bloga Smakowity Blog Kulinarny, pasjonatka dobrego jedzenia zakręcona na punkcie wypieków, miłośniczka chleba na zakwasie. Największą przyjemność sprawia jej gotowanie i jedzenie w dobrym towarzystwie. Chętnie i przystępnie przekazuje wiedzę innym. Poza kuchnią Iwona ćwiczy jogę, fotografuje, jeździ na rowerze i biega, a w wolnym czasie podróżuje.
Warsztaty 9 i 15 czerwiec
Zapisy na warsztaty i więcej informacji:
[contact-form-7 id=”19779″ title=”SPOT – Walentynki”]
Data:
niedziela, 09.06.2019 - sobota, 15.06.2019
Godzina 10:00
Wykonawca / Organizator:
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT.
Lokalizacja:
SPOT.
ul. Dolna Wilda 87
61-501 Poznań
Bilety:
Cena - 190 PLN