Kuchnia wegańska jest coraz bardziej popularna, a w codziennym przygotowywaniu posiłków ma dla nas coraz mniej tajemnic.
Okazje takie jak Boże Narodzenie są jednak dla wegan ciągle wyzwaniem – no bo jak i czym zastąpić smażone ryby, makowce, serniki i inne świąteczne cuda?
Otóż można! A Marta pokaże Wam jak!
- marchewkowy łosoś
- boczniaki po kaszubsku
- wigilijna kapusta z żurawiną, śliwkami i grzybami
- boczniaki korzenne
- domowa masa makowa
- boczniaki z buraczkami
- makowiec japoński
Marta Dymek – autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Od sześciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. Uwielbia pieczone bakłażany, nie zawsze ma cierpliwość do ucierania pasty curry i wciąż tak samo cieszy ją każda kolejna osoba przekonana do tego, że kuchnia roślinna jest niewyczerpanym źródłem inspiracji.
Termin warsztatów:
16 grudnia (niedziela) godz. 10:00-13:30 lub 15:00-18:30
Zapisy pod adresem: [email protected]
Liczba miejsc ograniczona.
Data:
niedziela, 16.12.2018, 10:00
Wykonawca / Organizator:
Spot Poznań
Lokalizacja:
SPOT.
ul. Dolna Wilda 87
61-501 Poznań
Bilety:
Wstęp - 250 PLN