Wyjątkowe wydarzenie dla osób, które odżywiąją się zdrowo i cenią produkty od lokalnych dostawców. Na targach znajdziesz ekologiczną, certyfikowaną żywość z całej Polski. To unikalny moment na poznanie wszystkich regionalnych potraw i produktów, stanowiących dziedzictwo kulinarne, które są przygotowywane według dawnych receptur i filozofii slow.
Targi zrodziły się z potrzeby promocji produktów lokalnych z oznaczeniami geograficznymi oraz tych, które stanowią kulinarne dziedzictwo naszego kraju. To właśnie na nim prezentowane są kulinarne rarytasy z niemalże każdego zakątka naszego kraju: gzik i oscypki, kaszanka po kaszubsku i krupniok śląski, miody z rejonu Dolnej Wisły czy pstrągi z najczystszych warmińskich jezior.
Do tego chrupiące pieczywo, aromatyczne wędliny, smażone na piecu powidła, przetwory warzywne i owocowe , grzyby w zalewie, wyśmienite nalewki przyrządzane zgodnie z recepturami przekazywanymi z pokolenia na pokolenia, domowe cista i ciasteczka.
Takich smakołyków nie znajdziemy w supermarketach! To prawdziwa uczta dla koneserów!
Godziny otwarte:
28.09: 10:00 – 18:00
29.09: 10:00 – 18:00
30.09: 10:00 – 16:00
Data:
sobota, 28.09.2019 - poniedziałek, 30.09.2019
Godzina 10:00
Wykonawca / Organizator:
MTP
Lokalizacja:
Międzynarodowe Targi Poznańskie – Sala Ziemi – Pawilon 2 – Hala 3A
ul. Głogowska 14
60-101 Poznań
Bilety:
Wstęp bezpłatny - 0 PLN