Tylko lokalne i naturalne produkty a dodatkowo warsztaty ekologiczne, kiermasz ubrań i wymiana książek, znajdzie się też coś dla dzieci.
W programie:
Kiermasz
Na stoiskach będziecie mogli zakupić ręcznie wytworzone produkty tylko poznańskich wytwórców:
– naturalne mydła i świece sojowe,
– oleje zimnotłoczone i żywność ekologiczną
– ręcznie wytwarzane szaliki i czapki szydełkowe, biżuterię i wiele, wiele innych.
UWAGA: Gotujesz, pieczesz, szyjesz a może wytwarzasz przepiękną biżuterię lub robisz na drutach? Jesteś producentem/ sprzedawcą ekologicznej żywności lub kosmetyków? Chcesz ZA DARMO pokazać się całemu Poznaniowi? Wystarczy, że jesteś z Poznania i napiszesz maila na [email protected].
Warsztaty:
- naturalnych kosmetyków
- szydełkowania, decoupage, filcowania i inne
- krawieckie
- upcyclingowe
- kulinarne
- mydełek glicerynowych dla dzieci
Warsztaty krawieckie
Zgodnie z ideą upcyklingu każdy materiał można przetworzyć kilka razy i na różne sposoby.
Spróbujmy zatem wykorzystać to, co mamy w swoich szafach i przy pomocy kilku krawieckich tricków dajmy niepotrzebnym rzeczom nowe zastosowanie.
W czasie warsztatów, pod życzliwym ale czujnym okiem Marty będziecie wykonywać miejską plecakotorbę. Jeden wykrój, tysiące możliwości wykonania.
Przynieście ze sobą materiał, który chcecie wykorzystać – niepotrzebną ale lubianą zasłonę, dziwaczne poszewki na poduszki, koc, starą dżinsową kurtkę – im większy kawałek tkaniny, tym lepiej.
Marta ma maszynę do szycia, zamki, paski, nici, guziki i sznurki oraz nieskończone pokłady cierpliwości i uśmiechu.
Informacje organizacyjne:
Data: 8 lipca 2018
Godzina: 17.00 – 19.00
Maksymalnie 10 osób.
Warsztaty dla osób dorosłych. Obowiązują zapisy: [email protected]
Warsztaty kulinarne – Blind Testing
Próbowaliście kiedykolwiek jedzenia z zamkniętymi oczami? Czy wiecie, że pomidor nie zawsze smakuje tak, jak wygląda? Rozpoznajecie różne rodzaje kasz, strączków i makaronów? Nawet z zamkniętymi oczami?
To nie będzie zwykłe gotowanie, to będzie coś niesamowitego i zaskakującego. W zasadzie nie będziemy gotować, lecz pouczymy się o fakturach warzyw, owoców i kasz, o ich strukturze, soczystości i walorach smakowych.
Jeśli się nie boisz to weź ze sobą czarną chustkę (obowiązkowo!), łyżkę i widelec oraz niskozmineralizowaną wodę niegazowaną. Mile widziane są Wasze prywatne fartuszki do gotowania, żebyście się nie pobrudzili. Nauczymy się używać swoich zmysłów.
Informacje organizacyjne:
Data: 8 lipca 2018
Godzina: 12.30 – 14.00
Maksymalnie 10 osób. Warsztaty dla osób dorosłych. Obowiązują zapisy: [email protected]
Warsztaty poprowadzi Natalia ze Student w podróży Zapalona podróżniczka i fizyk, która zakochała się w kuchni podróży. Lubi odkrywać nowe smaki i aromaty, które próbuje odtworzyć za pomocą przywiezionych przypraw czy też regionalnych naczyń. Bo każdy kraj jest inny, każdy kraj jest równie ciekawy i każdy kraj można poznać wielowymiarowo od kuchennych drzwi…
Dodatkowo:
– wymiana ubrań
– otwarta półka z książkami
Wystawcy:
Buju – zabawki drewniane
MiR – zabawki pluszowe
Byty Niesprecyzowane
by Talis
Moje Wyro
Kroi się
Auna kosmetyki wegańskie
Masz POMYSŁ na dodatkową atrakcję, chcesz być wystawcą lub prowadzić warsztaty?
Pisz na [email protected]
Data:
niedziela, 08.07.2018 - niedziela, 19.08.2018
Godzina 11:00
Wykonawca / Organizator:
KontenerART
Lokalizacja:
KontenerART
ul. Ewangelicka
60-967 Poznań
Bilety:
Wstęp wolny - 0 PLN