7 znakomitych szefów kuchni, 7 dań inspirowanych smakami Francji, wyjątkowa atmosfera jakby przeniesiona z paryskich restauracji – Sheraton w Poznaniu ogłosił drugą edycję kolacji From Paris with Love. Wśród autorów potraw szef kuchni hotelu Jan Nawrocki i Artur Skotarczyk, szef kuchni restauracji Muga, która w tym roku zdobyła gwiazdkę Michelin.
Po sukcesie pierwszej kolacji From Paris with Love, która odbyła się w maju, Sheraton w Poznaniu zaprasza na drugą edycję, podczas której goście raczyć się będą m.in. łososiem z fois gras, brioszką z kaszanką, perliczką, okoniem morskim czy sarną. Każde danie to dzieło sztuki będące jednocześnie kopalnią wyśmienitych smaków. Autorami dań są:
- Jan Nawrocki z Sheraton Poznan Hotel i restauracji Rynek
- Artur Skotarczyk z restauracji MUGA , która w tym roku zdobyła gwiazdkę Michelin
- Dominik Narloch z restauracji Zen On, wyróżnionej przez przewodnik Michelin
- Marcin Popielarz z Biały Królik Restaurant w Gdyni
- Lech Pluciński z Leven Group i Leven Academy
- Tomasz Olewski z restauracji F…ing Delicious
- Ernest Jagodziński z restauracji Chef’s Table by Ernest Jagodzinski
Menu:
Amuse Bouche – Dominik Narloch
Rocher
Danie I – Jan Nawrocki
Łosoś label rouge, foie gras, esencja z cytrusów, lubczyk
Danie II – Tomasz Olewski
Kaszanka, szalotka, tymianek, brioche, kiszony ogórek, gorczyca, por, demi-glace
Danie III – Lech Pluciński
Perliczka, modra kapusta, borowik, winogrono, rodzynki
Danie IV – Ernest Jagodziński
Okoń morski, fasolka szparagowa, koper włoski, figa
Danie V- Marcin Popielarz
Sarna w naturalnym środowisku
Deser – Artur Skotarczyk
Opera
Rezerwacje: +48 600 554 319
Data:
sobota, 30.09.2023, 19:00
Wykonawca / Organizator:
Sheraton Poznan Hotel – Restauracja Rynek
Lokalizacja:
Sheraton Hotel Poznań
ul. Bukowska 3/9
60-809 Poznań
Bilety:
Cena - 399 PLN